Onbedrukte etiketten op werkdagen voor 21:00 uur besteld en betaald, volgende werkdag geleverd. info

Excl. BTW
0

Uw winkelwagen is leeg

Doorgaan met winkelen
De producten worden geladen...

Terug naar de pagina

Zoekresultaten voor : "
"

Bestanden aanleveren

 • Welke bestandsformaten kan ik aanleveren?

  Wij adviseren gebruik te maken van Adobe Illustrator voor de opmaak van uw bestanden. De bestanden moeten worden aangeleverd in PDF formaat. Helaas zijn bestanden die opgemaakt zijn in het Microsoft Office pakket niet geschikt. Andere bestandsextensies zoals EPS, AI, JPEG, TIFF en PNG kunnen niet verwerkt worden.

 • Ik heb een bestand opgemaakt in Microsoft Office. Kunnen jullie hiermee werken?

  Bestanden opgemaakt in een Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor Zolemba om mee te werken. Wij adviseren u gebruik te maken van Adobe Illustrator voor de opmaak van uw bestanden.

  U zult uw bestand moeten opmaken in Adobe Illustrator wilt u een bestelling kunnen plaatsen bij Zolemba. Dit komt omdat Microsoft Office presentatie- & tekstverwerkingsprogramma’s zijn. Het opmaken van een drukwerk-ontwerp is hierin niet mogelijk. Beschikt u niet over dit programma dan zult u contact op moeten nemen met uw DTP’er of ontwerper.

   

   

 • Wat moet ik zien als hoogte en wat als breedte?

  hoogtebreedte

 • Hoe maak ik een stanslijn?

  De nettomaat van uw etiket geeft u aan door middel van een stanslijn. Deze stans- of snijlijn maakt u aan in een nieuwe laag en plaatst u bovenop het ontwerp. U maakt deze lijn met afgeronde hoeken (radius 2mm) in de steunkleur C: 0, M: 100, Y: 0, K: 0. Deze steunkleur geeft u de naam ‘stans’ in Illustrator. Uw labels kunnen in elke gewenste vorm gestanst worden omdat we werken met een lasersnijder en niet met stansvormen! (Lees hierover meer in onze blog over het maken van een stanslijn)

  Let op! De nettomaat van uw etiket dient hetzelfde te zijn als het bestelde formaat.

 • Hoe gebruik ik dekwit in mijn ontwerp?

  Op etiketten die gedrukt worden op een metallic, fluoriserende of transparante materiaalsoort kan een dekwit worden aangebracht. Op de plek waar dekwit in het bestand is aangegeven wordt eerst een laag wit gedrukt. De kleur die hier vervolgens overheen geprint wordt komt ‘kleurechter’ en duidelijker naar voren.
  Plaats in Illustrator een extra vlak dekwit onder het gewenste element, zet het bovenliggende element op ‘vulling overdrukken’. Dekwit geeft u aan als steunkleur met de naam "white_ink".
  In onze etiketconfigurator kiest u voor Full Color + wit.
  Wilt u meer informatie over het plaatsen van dekwit, lees hier onze blog.

 • Hoe kan ik in mijn bestand iets diepzwart maken?

  We adviseren zwart op te maken in C: 0, M: 0, Y: 0, K: 100.

 • Hoe sluit ik lettertypes in een bestand in?

  De fonts (lettertypen) dienen aanwezig te zijn in uw bestand. U kunt dit toevoegen in Adobe Illustrator op de volgende wijze: u opent uw PDF bestand en klikt op "alles selecteren", vervolgens gaat u naar "tekst" en kunt u kiezen voor letteromtrekken maken. De minimale letterhoogte is 1.32mm (4,99 pixels). Indien de letters kleiner worden aangeleverd dan zijn ze niet leesbaar op uw etiket.

 • Waar moeten afbeeldingen aan voldoen?

  Foto's en andere bitmap beelden dienen een resolutie van tenminste 300 DPI te hebben. Bij een te lage resolutie zal de afbeelding niet scherp worden.

 • Ik bestel meerdere designs/modellen. Hebben jullie dan genoeg aan 1 bestand?

  Indien u meerdere designs bestelt voor uw etiketten, dan hebben wij ook meerdere bestanden nodig. Per design/model hebben wij 1 bestand nodig.

 • Hoe vlak ik transparanties af?

  Wanneer uw ontwerp transparantie bevat is het van belang dat deze wordt afgevlakt. Dit kan gedaan worden in Illustrator door alles te selecteren en via ‘Object’ naar ‘Afvlakken Transparantie’ te gaan. Vervolgens kiest u de voorinstelling ‘Hoge Resolutie’.

 • Hoe zet ik een PMS of een RGB kleur om naar CMYK?

  Het is van belang dat de bestanden opgemaakt worden in CMYK kleuren. PMS en RGB kleuren worden automatisch omgezet naar CMYK. Dit levert soms een (onoverkomelijk) kleurverschil op.

  We adviseren zwart op te maken in C: 0, M: 0, Y: 0, K: 100. Wanneer uw ontwerp dekwit bevat gebruik dan wit als steunkleur met de naam "white ink". Voor de stanslijn gebruikt u de steunkleur C: 0, M: 100, Y: 0, K: 0 met de naam "stans".

 • In welke programma’s kan ik lettercontouren maken?

  Dit kunt u doen in Adobe Illustrator. U opent uw PDF bestand en klikt op "alles selecteren", als volgt gaat u naar "tekst" en kunt u kiezen voor letteromtrekken maken. De minimale letterhoogte is 1,32mm. Als de letters kleiner worden aangeleverd zijn ze niet leesbaar op uw etiket.

 • Kunnen jullie mijn bestand opmaken?

  Ja, dit is mogelijk. Zolemba kan uw bestand drukklaar maken. De prijzen van Zolemba zijn gebaseerd op het feit dat een order meteen geprint kan worden middels het aangeleverde bestand. Indien wij een bestand moeten opmaken, zullen hier kosten voor berekend worden. U kunt hierover contact met ons opnemen via ons telefoonnummer +31 (0)53-7370160 of via de e-mail.

 • Ik heb snijtekens in mijn bestand i.p.v. een stanslijn. Is dit goed?

  Helaas niet. Met snijtekens zien wij alleen hoe de hoeken van het bestand eruit zien. Voor het stansen heeft Zolemba een stanslijn nodig. Middels een stanslijn herkent de laserstans de exacte vorm van het bestand. Wilt u weten hoe u een stanslijn aanbrengt? Bekijk dan onze blog: Hoe maak ik een stanslijn.

 • Ik heb geen stanslijn in mijn bestand. Wat nu?

  U kunt alsnog een stanslijn aanbrengen in uw bestand. Zie "Hoe maak ik een stanslijn?" Indien dit niet lukt, kan Zolemba een stanslijn aanbrengen in uw bestand. Hiervoor rekenen wij extra kosten. Neemt u hiervoor contact met ons op via +31 (0)53-7370160 of via de e-mail.

 • Waar vind ik jullie aanleverspecificaties?

  Deze vindt u hier op onze website. Tevens vindt u deze onderaan iedere pagina op onze site. 

   

  Voor bedrukte tape gelden de volgende aanleverspecificaties. 

 • Wanneer hoor ik of mijn bestand goed is?

  Uiteraard controleren wij uw bestanden altijd. U hoort of uw bestand goed is en voldoet aan onze aanleverspecificaties. Tevens kunt u dit in de gaten houden in uw account rechtsboven bij "Dashboard". U ziet hier de exacte status van uw bestand.

 • Wat betekent wikkeling?

  Met wikkeling wordt bedoeld hoe u uw etiket opgerold wilt hebben. Bijvoorbeeld het etiket aan de binnenzijde, buitenzijde of liggend etc.

 • Mijn bestand is te groot om te uploaden. Wat nu?

  U mag uw bestand via WeTransfer doormailen naar service@zolemba.nl. Graag verzoeken wij u dit wel aan ons te melden, zodat wij ook weten bij welke order uw bestand hoort.

 • Is variabele data printing mogelijk?

  Ja, dit is mogelijk. Met variabele data printing, ook wel oplopend nummeren genoemd, is het mogelijk op een efficiënte en eenvoudige manier unieke variabele informatie automatisch op elk afzonderlijk etiket te plaatsen. Deze variabele data kan bestaan uit nummers, barcodes, QR codes of letters. Ook combinaties hiervan zijn mogelijk. Variabele data printing kan op alle soorten etiketten op rol (in verschillende formaten) toegepast worden. De techniek is geschikt om etiketten die ‘gelijk’ zijn uniek te maken. Daardoor ontstaan veel verschillende toepassingen.
  Let op: hier komen wel extra kosten bij. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Ons telefoonnummer is +31 (0)53-7370160.

 • barcode aanleveren

  Wanneer u een barcode op uw etiket heeft staan is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze barcode aan een aantal kwaliteitseisen voldoet. Middels een goede kwaliteit barcode voorkomt u dat deze na het drukken van uw etiket niet goed leesbaar is.  
  Let bij het aanleveren van barcodes in uw ontwerp op de volgende punten: 
   
  Hoogte 
  Kort de hoogte van een barcode niet in. De verhouding tussen de hoogte en de breedte van een barcode blijft altijd gelijk. Door het inkorten van de hoogte van een barcode is deze mogelijk niet meer goed te scannen vanuit verschillende hoeken. 
   
  Afmeting 
  De afmetingen van EAN-13 en EAN-8 zijn nauwkeurig gespecifieerd. Voor de EAN-13 barcode kunt u bij 100% een afmeting van 22,85mm x 37,29mm aanhouden. Voor de EAN-8 is dit 18,23mm x 26,73mm.  
   
  Natuurlijk kan het zo zijn dat de barcode groter of kleiner weergegeven moet worden. Gebruik hiervoor een vergrotingsfactor. Verklein de barcode niet meer dan 80% en vergroot de barcode niet meer dan 200%. De verhouding tussen de breedte en de hoogte blijven hetzelfde. 
   
  DPI 
  Kies altijd voor een barcode met een resolutie van minimaal 300dpi, dit zorgt ervoor dat de barcode goed leesbaar blijft. Gebruik bij voorkeur een vectorbestand als barcode, hiermee is het zelfs mogelijk om tot 60% te verkleinen. 
   
  Contrast 
  Om de barcode goed te kunnen scannen is een hoog contrast belangrijk. Plaats bij voorkeur de zwarte barcode op een witte ondergrond.