Een speciaalbier, meer dan alleen de smaak

De tijd dat Nederland slechts een paar grote bierbrouwerijen had is voorbij. Overal in het land schieten de nieuwe biermerken uit de grond. Vriendengroepen, in de meeste gevallen van nature verfijnde drinkers, geloven allemaal hun nieuwe unieke biertje gevonden te hebben. Met als doel dit de rest van Nederland te laten proeven en tegelijkertijd nog een verdienste te krijgen starten ze een microbrouwerij. Dit is ook niet zo gek, de vraag naar speciaalbieren is in Nederland de laatste jaren sterk toegenomen. Deze zogenoemde microbrouwerijen zijn ambachtelijke brouwerijen met een beperkte productie aan bier. Begin jaren tachtig bleven er in Nederland slechts 18 grote brouwerijen over. Het is maar goed dat in de jaren hierna tot nu dit aantal gestegen is naar een totaal van 422 bierbrouwerijen.

 

In principe kan iedereen thuis bier brouwen maar voordat het bier klaar is voor de verkoop moet nog wel het één en ander gebeuren. Want niet alleen de drank maar ook het perfecte flesje, dop en etiket geven een biertje zijn speciale imago. Want zeg nou zelf wie kent niet de beugel fles van Grolsch of de rode ster en de ‘lachende e’ op het etiket van Heineken. Hoe mooi is het om ditzelfde imago voor je eigen bier te mogen creëren en een vermaard bier te worden.

 

Ooit waren deze grote spelers klein en ergens kwamen ze met het idee net wat meer tijd in hun product te steken. Dus ben jij die volgende nieuwe brouwer die niet alleen aan de drank denkt maar ook wat wilt toevoegen aan het totaalplaatje? Dan zijn wij graag jouw etikettenleverancier. Zolemba denkt met jullie, de bierbrouwers, mee.

Meer weten over bieretiketten maken bij Zolemba >

grolschheineken

 

Wij zijn gespecialiseerd in het drukken van kwalitatief goede etiketten tegen lage prijzen en dat zelfs binnen 24 uur.
Hiermee hebben we al vele microbrouwerijen naar tevredenheid geholpen:

  

Maarten Nijhof van Rigtersbier (Facebook)

 

“Rigtersbier is een kleine craft beer brouwerij uit Buurse met eigen productiecapaciteit en een eigen bottellijn(tje). Naast goed bier brouwen is een aantrekkelijk label een must om je te onderscheiden op de steeds kritischer wordende markt. Na veel afwegingen te hebben gemaakt hebben we gekozen voor Zolemba als vaste leverancier. We bestellen hier digitaal gedrukte zelfklevende labels op rol van een soort kunststof materiaal. Het voordeel is dat we deze super snel en nauwkeurig kunnen plakken met onze machine. 


Daarnaast blijft het label netjes zitten en laat het niet los als de fles nat wordt. Van slijters krijgen we steeds vaker complimenten over de strakke afwerking van de fles en daardoor worden we steeds vaker vooraan in het speciaalbier schap geplaatst.”

 

 Jorrit Lootsma van Brouwerij Troost (Facebook)

 

“De wereld van de bierbrouwers verandert op dit moment in razend tempo. Zolemba kan dat tempo gelukkig goed bijbenen en is flexibel genoeg om last minute mee te denken.”

 

richtersbier

Rigtersbier

 

 troost

Brouwerij Troost

 

Bent u nou ook geïnteresseerd geraakt en wilt u graag zien hoe goed wij u kunnen helpen? Trek even aan de bel en zet samen met ons de stap vooruit!

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible