Main Image

Duurzaamheid - een belangrijk thema dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Ook Zolemba draagt graag bij aan een groenere wereld. Doe jij met ons mee? Door te kiezen voor een duurzaam alternatief voor je bedrukte etiketten, bevorder je de recyclebaarheid van je product. Lees op deze pagina meer over onze duurzame materialen voor bedrukte etiketten.

Duurzame papieren etiketten

Al onze papieren materialen voor bedrukte etiketten zijn FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt, met oog voor mens, natuur en lokale economie. Er vindt hier geen ontbossing plaats, maar het bestaande ecosysteem wordt behouden of verbeterd. Onze materialen Papier Wit Permanent, Thermo Top en Thermo Eco zijn vervaardigd uit NXT-papier. NXT-papier is gecertificeerd door Carbon Trust, en verbruikt minder ruwe materialen, energie en water dan standaard papier.

Photo

Duurzame kunststof etiketten

Op het gebied van kunststof etiketten bieden we naast traditioneel PP en PET, ook duurzame alternatieven.

PP UCO (Used Cooking Oil)

PP UCO is vervaardigd van 30% 'Used Cooking Oil', gerecyclede oliën die gebruikt zijn om mee te koken. Het grote voordeel van PP UCO is dat de materiaaleigenschappen hetzelfde zijn als traditioneel PP Wit, en ook nog eens voor dezelfde prijs beschikbaar is. Zo hoeft duurzaam niet langer duur te zijn! PP UCO Permanent is verkrijgbaar in het wit en transparant.

PP Forest

PP Forest is een kunststof materiaal dat niet wordt vervaardigd uit fossiele brandstoffen, maar uit hars van bomen uit duurzaam beheerde bossen. Ondanks de vervanging van fossiele brandstoffen, zijn de materiaaleigenschappen gelijk aan het traditionele PP Wit / PET Transparant. PP Forest Transparant bestel je bij Zolemba in het wit (>85% duurzame grondstoffen) of transparant (>90% duurzame grondstoffen).

PP Ocean Bound

PP Ocean Bound materiaal wordt gemaakt van plastic dat, voordat het in de zee belandt, van stranden gehaald wordt in onder andere Maleisië. Door het speciale recyclingproces heeft het PP Ocean Bound materiaal dezelfde eigenschappen als traditioneel PP Wit / PET Transparant. Het materiaal is ISCC-Plus gecertificeerd, een standaard waarbij mensenrechten, veilige werkomstandigheden en behoud van biodiversiteit centraal staan. PP Ocean Bound bestel je bij Zolemba in het wit (>85% gerecycled materiaal) of transparant (>90% gerecycled materiaal).

Overtuigd van een duurzamer alternatief? Bestel je duurzame etiketten gemakkelijk en snel via onze online configurator.

Liever eerst meer weten? Neem gerust contact met ons op via service@zolemba.nl of +31 53 737 0160.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible