Verpakkingsetiketten maken met onze Online Configurator! - Zolemba

Bij Zolemba weten we hoe belangrijk een aantrekkelijk etiket op je verpakking is. Een verpakkingslabel fungeert als het visitekaartje van je product, geeft belangrijke informatie aan gebruikers en zorgt ervoor dat je product opvalt in de winkel. Ons uitgebreide assortiment aan materialen zorgt ervoor dat je altijd het juiste verpakkingsetiket vindt voor jouw verpakkingsbehoeften.


Diverse materialen voor verpakkingsetiketten

Met onze online configurator kun je gemakkelijk je verpakkingsetiketten samenstellen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen om je verpakking een unieke uitstraling te geven. Afhankelijk van het verpakkingsmateriaal kun je kiezen voor papier, PP of PET. Deze materialen zijn beschikbaar in diverse varianten en lijmsoorten. Door witte inkt te gebruiken op zilveren of transparante materialen krijgt je verpakkingsetiket een speciaal effect, vergelijkbaar met foliedruk. Met een beschermende glans- of matte lak krijgen je etiketten een extra fraaie uitstraling en worden ze slijtvast. Wij kunnen etiketten in elke gewenste vorm en grootte maken, tot maximaal 300mm x 900mm. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Duurzame materialen en de PPWR

De Europese PPWR (Packaging and Packaging Waste Regulation) benadrukt het belang van duurzame verpakkingen. In 2030 moeten alle verpakkingen goed recyclebaar zijn en het aandeel gerecycled materiaal in kunststof verpakkingen moet stijgen. Daarnaast moeten verpakkingen zo licht mogelijk zijn.

Bij Zolemba dragen we graag bij aan deze doelstellingen. We houden alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen nauwlettend in de gaten en zijn vroege gebruikers van duurzame alternatieven voor traditionele materialen. Zo bevat onze PP Ocean Action (ook bekend als PP Ocean Bound) 90% gerecycled materiaal, en is onze PP Forest Transparant voor 90% gemaakt van bio-based materiaal. En dan is er nog PP UCO (Used Cooking Oil), een kunststof dat voor 30% uit gerecyclede frituur- en kookolie bestaat.

Heb je specifieke wensen voor materialen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Ons Papier Wit is bijvoorbeeld iets dunner dan traditionele papieren materialen om de verpakking lichter te maken. We produceren ook etiketten met speciale wash-off lijm voor PET- en HDPE-recyclingstromen. Wash-off etiketten zijn een uitstekend alternatief voor natlijm (aanlijm) etiketten en geven bijvoorbeeld op een BNR (Bruin Nederlandse Retourfles) een mooier en chiquer eindresultaat dan natlijmetiketten.


Machinaal etiketteren

Of je nu kleine hoeveelheden verpakkingsetiketten met de hand aanbrengt of grotere volumes verwerkt met een etiketteerlijn, Zolemba staat voor je klaar! We bieden vier verschillende kerndiameters aan, de doorsnede van de kartonnen koker waarop de etiketten zijn gewikkeld. Deze kerndoorsneden zijn 25mm, 40mm, 45mm of 76mm. Door de juiste rolwikkeling te kiezen en het maximale aantal etiketten per rol aan te geven, zorg je ervoor dat je etiketten perfect machinaal verwerkt kunnen worden.


Waarschuwingsetiketten

Zoek je verpakkingsetiketten die de gebruiker waarschuwen voor bepaalde zaken? Wij bieden ook behandelingsetiketten en gevarenetiketten op rol aan. De rollen zijn door onze DTP-ers opgemaakt, zo weet je zeker dat je verpakkingsetiketten voldoen aan de wettelijke vereisten. Ook verpakkingsetiketten met ‘packing list inside’ en ‘fragile / handle with care’ bestel je gemakkelijk via onze website.

Je op maat gemaakte verpakkingsetiketten bestel je eenvoudig via onze online configurator.Stel je eigen verpakkingsetiketten samen

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible