Zolemba werkt mee aan een betere toekomst

Het grootste milieuprobleem vandaag de dag; de klimaatverandering. De aarde warmt op. Door onze toenemende consumptie en productie, bevinden wij ons nu in een versnelde klimaatverandering. Om milieuproblemen te verhelpen hebben wij al veel maatregelen getroffen, maar hebben wij recent ook een nieuwe milieuvriendelijke oplossing doorgevoerd; een minimale bestelhoeveelheid. Onze keuze hiervoor zullen wij in dit artikel verder aan u toelichten

beter milieu

 

FSC

Een maatregeling die wij eerder al getroffen hebben, is dat wij besloten hebben dat al onze etiketten gemaakt worden van FSC (Forest Stewardship Council) papier. FSC is een internationale organisatie die ervoor zorgt dat het bosbeheer op een evenwichtige wijze wordt uitgevoerd, waarbij ze rekening houden met economische, ecologische en sociale aspecten.


BPA

Daarnaast heeft Zolemba er ook voor gezorgd dat de producten BPA-vrij zijn. BPA (Bisfenol A) is een chemische stof die in veel plastic producten verwerkt zit. Wanneer deze stof verwerkt wordt bij de productie en vervolgens gebruikt wordt door consumenten, kunnen er kleine hoeveelheden hiervan in het voedsel terecht komen. Het binnenkrijgen van te veel BPA is schadelijk voor de nieren, lever en vruchtbaarheid. Van deze stof maken wij dus bewust geen gebruik.

 

Minimale bestelhoeveelheid


Naast de huidige verbeteringen, hebben wij er dus ook voor gekozen om een nieuwe maatregeling te treffen. Wij hebben recent een minimale bestelhoeveelheid ingesteld bij het bestellen van labels. Hierdoor is het voor een aantal labels alleen nog maar mogelijk om rollen etiketten in grotere aantallen (een doos) te bestellen. Hierdoor reduceren wij het verpakkingsafval, er wordt zo namelijk niet langer voor iedere losse rol etiketten een aparte doos gebruikt. Daarnaast hebben onze labels een zeer lange houdbaarheidsduur, de meeste labels zijn tot wel 2 jaar houdbaar. Dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

 

Werkt u met ons mee aan een betere toekomst?

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible