Zebra printer kalibreren: een stap voor stap handleiding

Gids: Hoe je je Zebra-printer kalibreert

Je herkent het probleem, je hebt je Zebra-printer geïnstalleerd en wilt beginnen met printen. Maar je weet niet hoe je je printer moet kalibreren voor het juiste labelformaat. Daarom hebben wij bij Zolemba een handige handleiding gemaakt zodat je nooit meer hoeft te worstelen met het niet weten hoe je je Zebra-printer moet kalibreren. Heb je nog steeds problemen met het installeren van je Zebra-printer?Bekijk deze video

Je Zebra-printer kalibreren: Hoe doe je dat?

In deze blog leggen we uit hoe je je Zebra-printer kunt kalibreren. Als je een Zebra-printer gebruikt om bijvoorbeeld verzendlabels af te drukken, is het belangrijk dat deze goed is gekalibreerd. In deze gids behandelen we stap voor stap hoe je je Zebra-printer kunt kalibreren voor zowel Windows als Mac. We laten je zien hoe je de grootte van je labels instelt en hoe je de printer verder kalibreert. We laten je ook zien hoe je ervoor zorgt dat je printer correct is ingesteld op je computer. Op deze manier kun je vol vertrouwen beginnen met het afdrukken van verzendlabels. Het eerste wat je nodig hebt, is de juiste driver om je printer te installeren, in dit geval de Zebra GK420d-driver. Je hebt dit nodig om je labelprinter goed te laten functioneren op je pc of Mac. De installatie van de printer en driver verschilt een beetje tussen de systemen. Hieronder hebben we beide opties uiteengezet zodat je gemakkelijk het installatieproces voor Mac of Windows kunt volgen.
In deze blog hebben we de Zebra GK420D-labelprinter als voorbeeld gebruikt, maar het proces is hetzelfde voor elke Zebra-printer, dus maak je daar geen zorgen over. Zorg er gewoon voor dat de naam van je printer kan afwijken van de naam van de printer die in deze gids wordt gebruikt.
Het kalibreren van een Zebra-printer is een beetje anders op Mac- en Windows-systemen. Hieronder hebben we beide opties voor je uiteengezet zodat je gemakkelijk de installatieprocedure voor Mac of Windows kunt volgen.

Klik op een van de onderstaande links om direct naar de juiste sectie te gaan.

Hoe je je Zebra-labelprinter op Windows kalibreert

Hoe je je Zebra-labelprinter op de Mac kalibreert

Zebra-labelprinter kalibreren voor Windows

Stap 1:

Na het installeren van de driver op je Zebra-printer, kom je op het onderstaande scherm. Klik op de "Printerlijst verversen" knop en selecteer je printer uit de lijst, en klik vervolgens op "Configureer printerinstellingen".

Photo

Stap 2:

Hier kun je de grootte van je labels instellen. Zorg ervoor dat de eenheden op mm staan. Wil je een verzendlabel afdrukken? Voor de meeste vervoerders zijn de afmetingen van het label 102 mm (breedte) x 150 mm (hoogte). Wil je een compleet overzicht van de verzendlabels die door Zolemba worden aangeboden? Geen probleem! Ga naar het overzicht van verzendlabels. Je kunt de andere stappen die je tegenkomt overslaan door op "Volgende" te klikken of direct op "Voltooien" te klikken.

Photo

Stap 3:

Om de printer verder te kalibreren, klik op "Printertools openen", ga naar het tweede tabblad "Actie" en selecteer "Kalibreer media".

Photo

Stap 4:

Druk op "Verzenden" om het kalibratieproces te voltooien. Er komt nu een testafdruk uit je Zebra-labelprinter. Nu kun je controleren of je verzendlabel er goed uitziet en of alles correct is ingesteld. Als je nog aanpassingen moet maken of als je merkt dat iets niet goed is ingesteld qua afmetingen, is dit het moment om de instellingen van je verzendlabelprinter aan te passen.

Photo

Stap 5:

We zijn er bijna! De laatste stap is ervoor te zorgen dat je je printer correct hebt ingesteld op je pc. Je kunt dit doen door naar "Instellingen" te gaan via Windows, vervolgens "Apparaten" te selecteren en te klikken op "Printers en scanners".

Photo

Stap 6:

Selecteer je Zebra-labelprinter uit de lijst en klik op beheren. Zodra je dit hebt gedaan, kun je "Printereigenschappen" kiezen.

Photo

Stap 7:

Je komt dan op het onderstaande scherm: Ga hier naar "Algemeen" en stel het formaat in bij "Voorkeuren".

Photo

Stap 8

Zorg ervoor dat je millimeters selecteert en kies opnieuw het juiste formaat voor je verzendlabels. In het geval van een Zebra-verzendlabel is dit 102 mm x 150 mm.

Photo

Stap 9:

Klik bij geavanceerde instellingen op "Kalibreer" en sluit af met "Toepassen".

Photo

Gefeliciteerd! Je hebt de installatie voltooid en bent nu klaar om je labels af te drukken. Heb je genoeg Zebra-labels op voorraad? Zo niet, kijk dan eens naar onze Zebra-labels pagina.

Je Zebra-labelprinter kalibreren voor Mac

Stap 1:

Om je Zebra-labelprinter te kalibreren, moet je eerst je browser openen en naar "localhost:631" gaan.

Photo

Stap 2:

Je bevindt je nu in het “CUPS” menu. Selecteer hier de optie “Printers” uit het menu.

Photo

Stap 3:

Nadat je de optie "Printers" hebt geselecteerd, zie je een melding dat de webinterface is uitgeschakeld. Maak je geen zorgen, dit is eenvoudig op te lossen en maakt deel uit van het correct instellen van je Zebra-printer.

Photo

Stap 4:

Om dit op te lossen, moet je de tekst "cupsctl Webinterface=yes" kopiëren en je terminal openen. Je kunt je terminal openen door "cmd + spatie" in te drukken en vervolgens te zoeken naar "terminal".

Photo

Stap 5:

Vernieuw je pagina met het verversingssymbool in je browser, nu zie je alle printers die zijn verbonden met je Mac.

Photo

Stap 6:

Vernieuw je pagina met het vernieuwingssymbool in je browser, nu zie je alle printers die zijn verbonden met je Mac.

Photo

Stap 7:

Selecteer de Zebra-printer uit de lijst en kies "Stel Standaardopties In" uit de lijst waar "Beheer" momenteel wordt weergegeven.

Photo

Stap 8:

De laatste stap om je installatie te voltooien is het invoeren van je Mac-inloggegevens. Log in en je installatie is voltooid.

Photo

Stap 9:

Bij geavanceerde instellingen, klik op "Kalibreer" en sluit af met "Toepassen".

Photo

Gefeliciteerd! Je kunt nu aan de slag met je Zebra-printer, mits je voldoende Zebra-labels thuis hebt. Je kunt ze ook snel en eenvoudig bestellen bij Zolemba, kijk eens naar onze Zebra-verzendlabels, bijvoorbeeld. Als je nog vragen hebt over het installeren van je Zebra-printer, aarzel dan niet om te contact met ons op te nemen. Het Zolemba-team staat klaar om je te helpen, zodat je snel aan de slag kunt met je Zebra-printer!

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible