Zebra printer kalibreren: een stap voor stap handleiding

Je herkent het probleem wel, je hebt je Zebra printer geïnstalleerd en wilt gaan printen. Maar je weet niet hoe je je printer moet kalibreren op het juiste etiketformaat. Daarvoor hebben we hier bij Zolemba een handige handleiding gemaakt zodat je nooit meer met de problemen zit van het niet weten hoe je je Zebra printer moet kalibreren. 

 

Mocht je nog problemen ondervinden met het installeren van je Zebra printer? Bekijk deze video.

Je Zebra Printer kalibreren, hoe doe je dat?

In deze blog leggen we uit hoe je jouw Zebra printer kunt kalibreren. Als je een Zebra printer gebruikt om bijvoorbeeld verzendlabels te printen, is het belangrijk dat deze goed gekalibreerd is. In deze handleiding behandelen we stap voor stap hoe je jouw Zebra printer kunt kalibreren voor zowel Windows als Mac. We laten je zien hoe je het formaat van je labels kunt instellen en hoe je de printer verder kunt kalibreren. Ook laten we je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je printer goed is ingesteld op jouw computer. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met het printen van jouw etiketten. 

 

In deze blog hebben we de Zebra GK420D labelprinter als voorbeeld gebruikt, het proces is voor elke Zebra printer hetzelfde dus maak je je daar geen zorgen over. Let er alleen wel op dat de naam van jouw printer kan afwijken van de naam van de printer die gebruikt wordt in deze handleiding.

 

Het kalibreren van een Zebra printer gaat op de Mac en Windows systemen een klein beetje anders. Hieronder hebben we beide mogelijkheden voor je uitgesplitst zodat je makkelijk de installatie procedure voor Mac of Windows kan volgen.

 

Klik op een van onderstaande links om direct naar het juiste onderdeel te gaan.

 

 

Zebra labelprinter Kalibreren voor Windows

Na het installeren van de driver op je Zebra printer kom je in het onderstaande scherm. 

Klik op de knop "Refresh printer list" en selecteer je printer uit de lijst en klik daarna op “Configure Printer Settings”.

gk420d kallibratie

 

 

Hier kan je je het formaat van je labels instellen. Zorg dat units op mm staat. Wil je een verzendlabel printer? Voor de meeste vervoerders zijn de afmetingen van het etiket 102 mm (breedte) x 150 mm (hoogte). Wil je een compleet overzicht van de verzendetiketten die Zolemba aanbiedt? Geen probleem! Ga naar het verzendetikettenoverzicht.

De overige stappen die je tegenkomt staan goed en kan je overslaan door op "Next" te klikken of direct op "Finish".

parámetros de etiquetas gk420d

 

 

Om de printer verder te kalibreren klik je op “Open Printer Tools” en ga je naar het 2e tabje “Action” en selecteer je “Calibrate media”

 

gk420d kalibreren 1

 

gk420d kalibreren 2

 

Druk op “Send” om het kalibratieproces af te ronden. Er komt nu een test print uit je Zebra labelprinter. Nu kun je kijken of je verzendetiket er goed uitziet en of alles goed is ingesteld. Mocht je nog dingen willen aanpassen of merk je dat je toch iets niet goed hebt ingesteld qua afmetingen, is dit het moment om de instellingen van je verzendlabels printer nog aan te passen.

We zijn er nu echt bijna! De laatste stap die er over blijft, is om te zorgen dat je jouw printer goed instelt op jouw PC. Dit doe je door via Windows naar “Instellingen” te gaan, vervolgens selecteer je “Apparaten” en klik op “Printers en scanners”.

 

Configuración de Zebra gk420d en Windows

 

 

Selecteer je Zebra label printer uit de lijst en klik op beheren. Nadat je dit gedaan hebt kan je kiezen voor “Printereigenschappen”.

Propiedades de impresión de gk420d

 

Vervolgens kom je in het onderstaande scherm:

Hier ga je via “Algemeen” naar je "Voorkeursinstellingen" en stel je hier het formaat in.

 

algemene voorkeursinstellingen

 

 

Zorg dat je millimeters selecteert en kies hier ook weer voor het juiste formaat verzendetiketten. In het geval van een zebra verzendetiket is dit 102 mm x 150 mm.

algemene voorkeursinstellingen 2

 

 

Bij geavanceerde instellingen klik je vervolgens op “Kalibreren”. En sluit je af met “Toepassen”.

 

geavanceerde instellingen

 

 

Gefeliciteerd!

Je hebt de installatie voltooid en je bent nu klaar om je etiketten te printen. Heb je nog genoeg zebra etiketten op voorraad? Zo niet neem dan een kijkje op onze Zebra verzendetiketten pagina.

 

 

 

 

 

Zebra labelprinter kalibreren voor Mac

 

Om je Zebra labelprinter te kalibreren dien je allereerst je browser te openen en in de adresbalk “localhost:631” te typen.

 

localhost631

 

Je komt nu in het “CUPS” menu. Hier selecteer je uit het menu de optie “printers”.

gk420d cups printer select

 

Zodra je de optie printers geselecteerd hebt, zal je een melding zien die aangeeft dat het webinterface gedisabled is. Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen en is onderdeel van het correct instellen van je zebra printer.

 

webinterface disabled

Om dit op te lossen moet je het stukje tekst “cupsctl Webinterface=yes” kopiëren en je terminal openen. Je terminal kan je openen door “cmnd + spatie” in te drukken en vervolgens te zoeken op "terminal".

 

open terminal

 

In je terminal plak je vervolgens het gekopieerde stukje tekst en daarna druk je op enter.

terminal open copy

 

 

Refresh je pagina met refresh symbool in je browser, nu zie je alle printers staan die gekoppeld zijn aan jouw Mac.

select printer from cups list

 

 

Selecteer de zebra printer uit de lijst en selecteer "set default opties" uit de lijst waar nu "Adminstration" staat.

set default opties

 

Hier kan je jouw media size instellen voor jouw zebra etiketten. Dit die je door uit het menu bij media size uit de dropdown de optie “custom” te kiezen. Selecteer bij units de optie millimeters en vul jouw afmeting van je etiket in. Voor een standaard verzendetiket is dit width: 102 mm en height: 150 mm. Selecteer voor je media type "Direct thermal media" Sluit af met “Set Default opties”.

 

media size custom

 

 

 

De laatste stap om je installatie te voltooien is het invoeren van je inloggegevens van je Mac. Sluit af door in te loggen en je installatie is klaar.

 

username en passwords cups

 

Gefeliciteerd!

Je kan nu aan de slag met jouw Zebra printer, tenminste, als je nog genoeg zebra etiketten in huis hebt. Deze kun je ook snel en gemakkelijk bij Zolemba bestellen, kijk bijvoorbeeld eens naar onze Zebra verzendetiketten. Mocht je toch nog vragen hebben over het installeren van je Zebra printer, neem dan gerust even contact met ons op. Het team van Zolemba staat klaar om je te helpen zodat jij snel aan de slag kan met je zebra printer!

 

 

 

 

Terug naar blogs

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible