We're going Blue!

 

Onze bedrukte etiketten gaan naar blauw - en daarmee bedoelen wij niet de kleur! We zijn verheugd om ons nieuwste materiaal te introduceren, maak kennis met Ocean Action Polypropyleen (PP) - het nieuwe duurzame alternatief voor bedrukte PP etiketten. Ontdek hoe dit eco-vriendelijke materiaal niet alleen goed is voor jouw merk, maar ook voor onze planeet!

Wat zijn Ocean Action Labels 

Elk jaar wordt er meer dan 13 miljoen ton plastic in de oceaan gedumpt, dat is één afvaltruck met plastic per minuut. Als we doorgaan op het huidige tempo, bevatten de oceanen tegen 2050 meer plastic dan vis! UPM Raflatac heeft een manier gevonden om deze hoeveelheden plastic nuttig te gebruiken. UPM Raflatac is de eerste ter wereld die Ocean Action-labels introduceert, gemaakt van plasticafval dat anders in de oceanen zou belanden.

 

Deze innovatieve labels bevatten plasticafval dat tot 50 kilometer van de kust wordt verzameld. UPM Raflatac draagt bij aan recycling en het verminderen van plasticvervuiling, terwijl het tegelijkertijd duurzame labelmaterialen creëert.

Een nieuwe duurzame golf

Gemaakt van de oceanen, voor de oceanen

De Ocean Action Labels zijn bedoeld als de duurzame keuze om de afnemers van bedrukte PP etiketten in staat te stellen duurzame keuzes te maken voor hun productetikettering. Ocean Action PP wordt gemaakt van plasticafval dat rechtstreeks uit de oceaan is verzameld, voornamelijk uit gebieden waar het probleem van de 'plastic soep' in zee ernstig is. De Ocean Action PP van Zolemba zal verkrijgbaar zijn in zowel wit als transparant (alleen permanent). De witte variant bestaat voor maar liefst 85% uit oceaanplastic, en de transparante variant uit wel 90%!

 

 

 

 

Wat betekent dit voor jou?

Deze Ocean Action Labels vertegenwoordigen niet alleen een verandering binnen onze bedrukte etiketten, maar ook een grotere stap in de richting van duurzaamheid voor ons allemaal. De nieuwe Ocean Action PP zal te vinden zijn in onze configurator. Met deze extra optie kan je bewuste keuzes maken over duurzaamheid. De Ocean Action PP etiketten leveren dezelfde kwaliteit als de standaard PP etiketten, hierdoor kun je jouw ecologische voetprint verkleinen zonder daar kwaliteit voor in te hoeven leveren. Het prijsniveau zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met onze PP Forest-materialen.

 

Ocean Action Labels laten consumenten inzien dat jouw merk zich inzet voor duurzaamheid, dit versterkt het merkvertrouwen. Met Ocean Action Labels kunnen consumenten bewuste keuzes maken bij het winkelen. Ze kunnen producten herkennen die zijn verpakt met duurzame etiketten en ervoor kiezen om merken te ondersteunen die zich inzetten voor het verbeteren van het milieu.

 

Met de introductie van de Ocean Action PP etiketten zet Zolemba de volgende stap naar een circulaire toekomst. We maken die sprong voorwaarts in duurzaamheid graag samen met jou. Vind het nieuwe materiaal vanaf nu in de configurator voor jouw bedrukte etiketten!

 

 

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible