De duurzame samenwerking tussen Zolemba en Airogroup

In deze blog lees je alles over de duurzame en waardevolle samenwerking tussen Zolemba en Airogroup. Airogroup bestelt al enkele jaren haar etiketten bij Zolemba en kijken terug op een uitstekende samenwerking. Lees hieronder over Airogroup en hoe zij onze duurzame etiketten gebruiken voor hun producten. Ook geïnteresseerd in deze manier van duurzaam ondernemen? Onze etiketten zijn FSC en BPA vrij en sinds kort hebben we naast onze Forest PP ook Ocean Action PP geïntroduceerd. Deze zijn direct in de smaak gevallen bij Airogroup. Lees hieronder meer of probeer het zelf in onze configurator

Samen maken wij de wereld duurzamer!

 

Over Airogroup

Tijdens het wassen van de fiets in 2016 ontstond het idee om kettingolie voor de fietsketting te verduurzamen. Zo werd de aardolie in de kettingolie vervangen door koolzaadolie en is er 3 jaar lang gewerkt om de receptuur te verbeteren. In dit proces is de hulp en interesse van fietsenmakers uit de omgeving ingeroepen. Unaniem werd ons verteld dat het verkopen van één enkel product geen kans van slagen had. Er werd gevraagd naar een volledige lijn aan onderhoudsproducten, zo geschiede. In september 2019 werd Airogroup opgericht het moederbedrijf achter de duurzame, plantaardige onderhoudsproducten van Airolube en tal van duurzame private labels. Inmiddels heeft Airolube een volledige lijn aan onderhoudsproducten voor fietsen, auto’s en motoren. 

Bij het starten van een productlijn, waar let je eigenlijk op. 

Voor Airolube vonden we de duurzaamheid van het etiket heel belangrijk. Nu valt duurzaam op vele manieren te vertalen. Je kan het zien in de keuze van materiaal en de gevolgen van het product, maar ook hoelang iets meegaat. In ons eerste geval hebben we gekeken naar dat laatste. Onze etiketten worden blootgesteld aan schoonmaakmiddelen en water. En worden continu gebruikt in omgevingen met (scherpe) gereedschappen. Wij wilden dus een etiket waar de inkt goed op bleef zitten, en dat moeilijk te bekrassen is. Het moet echt een mooie uitstraling houden, ook na intensief gebruik. Dat is ons idee. We hebben daarom ook vooraf de samples uitvoerig getest. Door ze te plakken op onze flessen, en met scharen en sleutels te bekrassen om scheuren proberen te maken. Uiteindelijk kwamen de PP Wit etiketten met de productie van Zolemba als beste uit de bus in de categorie, duurzaamheid en prijs. 

Wat betreft de uitstraling van onze etiketten zijn we ook dicht bij onze filosofie gebleven. Het schoonmaken van de fiets, auto of motor moet eenvoudig zijn, geen moeilijke instructies of verrassingen. Datzelfde geld voor onze etiketten. Onze vormgeving is opvallend doch eenvoudig. Daarmee vallen we op door ons kleurrijke productportfolio, allemaal in dezelfde stijl, de kracht van eenvoud! 

De duurzame transitie staat niet stil 

Steeds meer duurzame producten en duurzame initiatieven komen op de markt. Zo is Airogroup bezig om hun standaard PP-wit etiketten voor hun Airolube lijn te vervangen voor PP Ocean Action. Dit materiaal is gemaakt van gerecycled plastic dat is opgevist uit de oceaan en kent dezelfde kwaliteit als ons standaard PP. Hiermee zorgen we samen dat er steeds meer plastic wordt hergebruikt en dat de afvalstapel verminderd. Een materiaal dat naadloos past binnen de duurzame doelstellingen van Airogroup. 

 

Wil jij ook een duurzame impact maken binnen jouw bedrijf? Zolemba helpt je hierbij. Bezoek onze website en bekijk ons duurzame aanbod om zelf ook een steentje bij te dragen aan een groenere toekomst.  

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible