Excl. BTW
0

Uw winkelwagen is leeg

Doorgaan met winkelen

Direct thermische etiketten vs. Thermisch transfer etiketten


Wist u dat

Vraag jij je ook wel eens af wat het verschil is tussen Direct Thermische en Thermisch Transfer? En welke van de twee het beste bij jouw activiteiten past? 


Elk type etiket heeft zijn voordelen en nadelen en hieronder leggen we het verschil uit, zodat jij in staat bent om de meest voordelige etiketten te gebruiken. 

Direct thermische etiketten

Voor deze etiketten is een direct thermische labelprinter nodig. Deze etiketten hebben een speciale laag waarbij de printer in staat is om met warmte het etiket te bedrukken, waardoor de benodigde informatie op het etiket komt te staan.
Het voordeel is dus dat je geen inktlint nodig hebt om de etiketten te kunnen bedrukken, waarbij het dus voordeliger is in de kosten. Tevens zijn deze bedrukkingen geschikter voor een kortere levensduur, waardoor het op de lange termijn nadelige gevolgen kan hebben op de leesbaarheid van de etiketten door slijtage.

 

Wij hebben bieden twee soorten direct thermische etiketten, namelijk van ECO en TOP-materiaal in verschillende kleuren en maten.
De etiketten van ECO-materiaal zijn geschikt voor eenmalig gebruik met een levensduur van maximaal 1 jaar, mits opgeslagen in een donker plek bij constante temperatuur van 20-22°C. Verder heeft het geen beschermlaag tegen uv-licht, vocht, vetten en alcohol.
De etiketten van TOP-materiaal hebben daarentegen wel een beschermlaag voor uv-licht, vocht, vetten en alcohol. Waardoor het een levensduur van maximaal 2 jaar heeft, mits opgeslagen in een donker plek bij constante temperatuur van 20-22°C.

 

Heb jij verzendetiketten nodig of heb je goederen/ producten met een hoge omloopsnelheid? Dan zijn onze laag geprijsde direct thermische etiketten perfect voor jou!

 

Thermisch transfer etiketten

Thermisch transfer etiketten worden bedrukt met een inktlint binnen een thermisch transfer labelprinter. Deze etiketten hebben geen speciale laag, maar worden bedrukt met normaal inkt. Het inktlint wordt in de printer verwarmd, zodat de benodigde bedrukking op het papier wordt geplaatst.
Het voordeel van deze printtechniek is dat jouw etiketten leesbaar en duidelijk zullen blijven voor een hele lange periode. Daartegenover, heb je blijvend een inktlint nodig voor het bedrukken van de etiketten.

 

Hebben jouw goederen/ producten een lage omloopsnelheid van meer dan 2 jaar? Dan raden we jou sterk aan om onze thermisch transfer etiketten te gebruiken! Tevens bieden wij voordelige inktlinten aan wanneer je weer toe bent aan vervanging!

 

 

 

 

Kijk daarom nu rond op onze website en profiteer van onze voordelige direct thermische en/ of thermisch transfer etiketten voor een efficiënte toepassing van de door jou te gebruiken etiketten!

 

Weet je nog steeds niet zeker welke type etiket het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op om je zo goed mogelijk te laten adviseren!

X
Samen verbeteren we het milieu!
Om het milieu te sparen en verpakkingsmateriaal te reduceren worden onze producten alleen nog maar per verkocht. Hierdoor ontvangt u wel korting op de rollen.