Labels, stickers en etiketten

Vaak worden drie verschillende termen gebruikt voor labels, stickers en etiketten. Is dit eigenlijk hetzelfde? Hieronder leest u meer over het verschil tussen de drie termen en de definities.

Recent sprak ik een bekende en vroeg hem of hij bedrukte etiketten of stickers gebruikte. “Nee”, kreeg ik te horen. Goh, wat raar dacht ik. Hij heeft nl. een beveiligingsbedrijf. Ze zullen toch wel op het pand een bedrukte sticker plakken dat het beveiligd is? Meestal zie je op de ramen full color stickers met het logo en de bedrijfsgegevens.

 

Toen ik hem dit vroeg, kreeg ik ook als antwoord, “ja, dat wel”. Dus hij gebruikt toch stickers!

 

Hetzelfde gebeurde bij een installatiebedrijf. Hier zei ook de eigenaar dat ze niets met stickers doen. Maar bij navraag bleek toch dat ze op iedere ketel een sticker met hun logo en naw-gegevens plakken. Daarnaast bleek dat ze ook etiketten gebruikten om de service beurten bij te houden.

 

Als ik verzendbedrijven aan de lijn heb, hoor ik van hun dat klanten altijd vragen om labels. Zij bedoelen hiermee dan de verzendetiketten voor op hun pakketten. Dit heeft ook te maken met het feit dat de printers die hiervoor gebruikt worden Labelprinters worden genoemd. 


En zo gaat dat in de praktijk. Iedereen gebruikt op de één of andere manier wel bedrukte stickers, etiketten of labels. Echter, meestal zijn we ons daar niet van bewust omdat het zo gewoon is geworden. Daarnaast worden de termen stickers, labels en etiketten door elkaar gebruikt. 

 

Wat is nu het verschil tussen een label, een sticker en een etiket?


Sticker: een sticker of zelfklever is een stuk papier of plastic dat langs één zijde klevend is en meestal langs de andere niet-klevende zijde een bepaalde tekst of afbeelding heeft. Stickers komen voor in verschillende vormen, beeltenissen en groottes.

Etiket: een zelfklevend papier of kunststof, dat bedrukt of beschreven wordt en vervolgens op een product wordt bevestigd.

Label: 1. het etiket waaronder een collectie wordt verkocht.
2. kaartje of stukje textiel met informatie
3. Engels woord voor etiket

 

custom made etiketten   Zijn hier regels of richtlijnen voor? Nee hoor. In het gesprek komen we er vanzelf wel achter wat iemand bedoelt. Dat is ons werk. Heeft u vragen, dan horen wij dit    graag van u.

 

 

 

Uw eigen etiketten op maat gemaakt!?

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible